Frågor & Svar

Hur blir man medlem hos Miini?

Ansökan om medlemskap sker via www.miini.se och det formulär som finns på vår hemsida. Vi behandlar alla ansökningar och återkopplar med svarsmail angående medlemskap eller ej.

Vilken enhet kan jag använda bäst för Miini.se?

Alla enheter går att använda såsom PC, Mac, iPad, läsplatta och mobiltelefon.

Vilken webbläsare är lämpligast för Miini.se

Firefox, Chrome och Internet Explorer 10.

Jag kan inte ladda upp bilder till min profil, vad felar?

Bilderna kan vara för stora eller för ”tunga”. Vanligt JPEG format fungerar utmärkt att ladda upp på profilsidan. Även fina bilder tagna med din mobilkamera eller iphone fungerar att lägga upp.

Vad för bilder ska jag publicera på mitt barn?

Tänk på att inte ha solglasögon, stora hattar eller nappar i munnen som faktiskt skymmer barnet på bild. Endast bilder där barnen är påklädda – ej badkläder - godkänns. Fina, tydliga och rena foton som visar ditt barn mot en enkel bakgrund.

Hur ofta ska jag byta och uppdatera mitt barns bildgalleri?

Miini rekommenderar att ni håller bilderna uppdaterade kontinuerligt då barn växer och förändras fort. Sker större förändringar såsom en ny frisyr eller tappade tänder så bör det informeras och uppdateras via foton.

Vilka är Miinis kunder och hur vet jag att de är seriösa?

Miini arbetar med ett flertal stora och seriösa kunder. Alla kunder sänder in en ansökan som måste godkännas av oss innan de får tillgänglighet till castingsajten. Du kan inte vara aktiv som kund eller modell utan godkänt medlemskap. Idag arbetar vi tex. med H&M, Lindex, NK, C&A, La Petit, Apoteket och Stadium.

Hur vet jag om mitt barn får ett jobb och hur blir jag kontaktad?

Blir ditt barn aktuellt för ett jobb som du sökt eller vår kund är intresserad av så skickas en förfrågan till vår bokningstjänst. De kontaktar er för att se om ni är intresserade och finns tillgängliga de dagar jobbet ska göras.

Bokningstjänsten hanterar alla förfrågningar från kund till modell och gör även de konkreta bokningarna av barn till produktionerna. De betalar även ut lön till modellerna.

Vad händer den dagen mitt barn ska jobba?

Du kommer få ett mail med all information gällande jobbet. Där finns namn och telefonnummer på alla som är med i produktionen samt vart och vilken tid ni ska infinna er. Är det något särskilt som rör just ditt barn, så kommuniceras det ut i tid från produktionen.

Hur lång är en arbetsdag för mitt barn?

En halv dag är max 4 timmar och hel dag max 5-6 timmar enl. ök.

Vem ansvarar för barnet under jobbet?

Barn upp till 18 år är under målsmans ansvar.

Vad får mitt barn i lön när ett jobb erbjuds?

Lön sker enligt överenskommelse beroende på arbetets storlek, timmar och användningsområde.

Hur betalas lönen ut?

All intjänad lön betalas ut till det befintliga bankkonto ni uppgett.

Behöver mitt barn skatta på intjänat arvode?

Ditt barn kan tjäna upp till 18 739 kronor skattefritt under 2016. Skulle summan överstigas kan du som vårdnadshavare ansöka om jämkning hos Skatteverket.

Vad är en casting?

En casting är något vår kund tillämpar för att träffa barnen. De kanske väljer att göra en klädprovning eller provfotografering för att hitta det rätta barnet/barnen till sin produktion.

Kan jag lägga ut bilder från castings och jobb på sociala medier eller min blogg?

Alla castings eller jobb som görs får inte nämnas vid företagets namn eller läggas ut med bild på blogg, Twitter, Snapchat, Facebook eller Instagram. När jobbet väl är publicerat av företaget kan annons/bild/film läggas upp på sociala medier.

Blir alla ansökningar godkända och vem godkänner dem?

Nej, alla ansökningar blir inte godkända. Vi behandlar alla ansökningar och skickar ut ett svar via e-mail till alla sökande. Det är en tuff process att säga Ja eller Nej, men vi tycker oss ha ett gott öga för vilka barnmodeller som kan ha potential till att bli bokade. Vi godkänner inga barn som vi inte tror är aktuella för kommande jobb via Miini.